Terugroepactie Denver Electronics Balance Scooter (hoverboard)

Leverancier Denver Electronics waarschuwt dat een type Balance Scooter (‘hoverboard’) niet voldoet aan de door de NVWA gestelde eisen: het product is onvoldoende beveiligd tegen overladen, waardoor brand en explosiegevaar kan ontstaan.

Advertentie Denver Electronics Balance Scooter (hoverboard)De waarschuwing geldt voor de Denver Balance Scooter met typenummer DBO6501MK2. Dit product is verkocht in de periode november 2017 tot en met september 2018 en was verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het artikel is te koop geweest bij een aantal winkels: Athleteshop, Bart Smit, Intertoys, Media Markt, Wehkamp, Kruidvat en Bol.com.

Als u deze balance scooter heeft, dan kunt u deze bij Inter Sales A/S aanmelden voor een modificatie. Deze aanpassing zorgt er voor dat het product volledig aan de eisen van de NVWA voldoet. Aanmelden voor deze modificatie kunt u via de webpagina www.myrepair.nl/DBO6501MK2.

Voor meer informatie over de terugroepactie van de Denver Balance Scooter kunt u contact opnemen met Inter Sales Benelux B.V. via telefoonnummer 0348 – 203 045 of per e-mail via modificatie@intersales.eu.

Bron: Denver Electronics, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 9 april 2019