Terugroepacties van levensmiddelen

Terugroepacties levensmiddelenEten en drinken doen we allemaal, iedere dag, over het algemeen. In de Europese Unie en dus ook Nederland is zeer veel wet- en regelgeving over ons eten en drinken. Wat mag er wel in zitten, en wat niet, en wat moet er over het product op de verpakking staan. Er zijn ook regels over de verpakkingen zelf waar voedsel in wordt verkocht. Die mag bijvoorbeeld geen schadelijke stoffen afgeven aan het eten.

Bij het maken van al die producten wordt door de fabrikanten gecontroleerd of een product aan alle regels voldoet. Is dat niet zo, dan mag het product niet worden verkocht. Helaas wordt een probleem niet altijd op tijd opgemerkt, en komt een product toch in de winkel te liggen.

De fabrikant of winkelier is in dat geval verplicht een melding te doen bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en zal dan meestal een waarschuwing uitgeven of een product terugroepen.

Al deze waarschuwingen en terugroepacties vind je op onze site. De 50 meest recente terugroepacties van levensmiddelen staan hieronder.

Wil je er meer zien, klik dan op de categorie Eten & Drinken.

Heb je een voedselallergie en wil je daar terugroepacties van zien? Kijk dan in de categorie Allergie.

Ben je op zoek naar een specifieke terugroepactie? Gebruik dan de zoekbalk.

 

Pagina-afbeelding gemaakt met Freepik content