Over deze site

Productwaarschuwing.nl is een onafhankelijke, non-profit activiteit. Hier vindt u alle terugroepacties, veiligheidswaarschuwingen en allergenenwaarschuwingen van fabrikanten en winkeliers.

Het doel is om alle relevante informatie zo snel mogelijk op de website te plaatsen. U weet dan direct wat er aan de hand is, met welk product en wat u moet doen.

Archief

Productwaarschuwing.nl is niet alleen een bron voor actuele informatie. U vindt op de site ook alle oude meldingen. Dit archief gaat terug tot eind 2004. Op iedere pagina vindt u onze zoekfunctie. Type een merknaam of productnaam in het zoekveld in, en u heeft snel gevonden wat u zoekt. Staat het merk of product er niet in? Dan is de kans heel klein dat er een terugroepactie van is geweest. Dat is een veilig idee.

Informeren

Deze site is niet bedoeld om fabrikanten en winkeliers in een kwaad daglicht te stellen. Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Maar als er iets niet goed is gegaan, en er is gevaar voor de consument, dan is de fabrikant of winkelier verplicht u te informeren. En het is best lastig om al die mensen te bereiken; Productwaarschuwing.nl helpt daarbij. Maar de site blijft onafhankelijk en fabrikanten en winkeliers betalen niet voor het plaatsen van een melding. De kosten van de site worden (deels) gedekt door de inkomsten uit advertenties.

Bijna alles, behalve…

Op Productwaarschuwing.nl vindt u alleen terugroepacties en veiligheidswaarschuwingen van consumentenproducten. Er staan op deze website bijvoorbeeld geen meldingen vinden van auto’s, motoren en andere voertuigen. Die vallen onder het toezicht van de RDW. Het systeem van autoregistraties in Nederland maakt het mogelijk om bezitters van voertuigen waar een terugroepactie voor geldt snel te informeren. Sinds eind 2012 heeft de RDW een overzicht van de terugroepacties per merk en type beschikbaar op deze pagina.

Ook waarschuwingen voor medicijnen die u alleen op recept kunt krijgen staan niet op Productwaarschuwing.nl. Als een medicijn wordt teruggeroepen, dan zult u daarover geïnformeerd worden door uw arts of apotheek. Stop nooit zelf met het gebruik van uw medicijnen zonder overleg met uw huisarts of specialist.

Iets gezien?

Heeft een terugroepactie of waarschuwing gezien, en vindt u deze niet op de site terug? Laat het ons weten! Via de contactpagina kunt u ons een bericht sturen.