Terugroepactie vleeswaren Sligro

Groothandelsketen Sligro roept een ruim 180 soorten vleeswaren terug. Deze producten kunnen besmet zijn met de Listeria bacterie. Van het eten van producten besmet met de Listeria bacterie kan men erg ziek worden.

Adverrtentie terugroepactie vleeswaren SligroDe terugroepactie gebeurt op basis van informatie van één van de leveranciers van Sligro. De keten heeft daarop besloten de betreffende producten uit de verkoop te halen en terug te roepen bij haar afnemers. Omdat er ook mensen zijn die deze producten gekocht kunnen hebben voor privégebruik is besloten deze terugroepactie van Sligro ook op te nemen.

In deze lijst op de website van Sligro staan de producten vermeld die worden teruggeroepen.

Sligro heeft laten weten dat deze vleeswaren overigens niet bij de zelfbedieningsgroothandels maar alleen via de bezorgservice van Sligro zijn verkocht, dit in tegenstelling tot eerdere suggesties van het bedrijf.

Heeft u deze producten gekocht, dan wordt u dringend aangeraden deze niet te eten. U kunt de producten terugbrengen naar een vestiging van Sligro.

Sligro wijst afnemers er op dat, als zij wederverkoper of verwerker zijn van deze producten, zij verplicht zijn hun afnemers te informeren.

Het eten van producten die besmet zijn met de Listeria bacterie kan (zeer) ernstige gevolgen hebben. Dit geldt met name voor zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand.

Heeft u één of meer van deze producten gegeten en heeft u daarna gezondheidsklachten gekregen, raadpleeg dan direct uw huisarts.

Wilt u meer informatie over de terugroepactie van vleeswaren door Sligro, neem dan contact op met uw Sligro-(BS)-vestiging. De contactgegevens van de vestigingen van Sligro vindt u op deze pagina.

Bron: Sligro, 4 oktober 2019

Let op: ook supermarktketens Jumbo, ALDI en de Versunie hebben vleeswaren teruggeroepen vanwege mogelijke besmetting met Listeria. De terugroepactie van Jumbo vindt u hier, en dit bericht gaat over de terugroepactie van ALDI. De producten die door Versunie zijn teruggeroepen worden hier vermeld.