Terugroepactie vleeswaren Jumbo

Supermarktketen Jumbo roept ruim 170 soorten vleeswaren terug. In de vleeswaren kan mogelijk de Listeria bacterie aanwezig zijn. Van het eten van producten besmet met de Listeria bacterie kan men erg ziek worden.

Advertentie terugroepactie vleeswaren JumboDe terugroepactie gebeurt op basis van informatie van één van haar leveranciers. Jumbo heeft daarop besloten een zeer groot aantal vleeswaren, ruim 170 soorten, terug te roepen. Deze producten zijn ook uit de winkel verwijderd.

In dit overzicht op de website van Jumbo (bijgewerkte versie) kunt u zien welke soorten vleeswaren het precies betreft. Dit overzicht is later op 4 oktober bijgewerkt met nog ongeveer 40 producten. Heeft u uw vleeswaren al eerder gecontroleerd en stonden ze niet op de lijst, dan raden we u aan om deze controle nogmaals te doen.

Heeft u vleeswaren gekocht die op de hierboven genoemde lijst staan, dan wordt u dringend aangeraden deze producten niet te eten. U kunt de producten terugbrengen naar de winkel. Het aankoopbedrag krijgt u terug, de kassabon is niet nodig.

Het eten van producten besmet met de Listeria bacterie kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Dit geldt met name voor mensen met een verzwakte weerstand, zwangere vrouwen, ouderen en jonge kinderen.

Heeft u één of meer van deze vleeswaren gegeten en heeft u daarna gezondheidsklachten gekregen, raadpleeg dan direct uw huisarts.

Jumbo benadrukt dat de vleeswaren die nu nog wel in de winkel liggen, veilig gegeten kunnen worden.

Wilt u meer weten over de terugroepactie van vleeswaren door Jumbo? Neem dan contact op met de klantenservice van Jumbo op telefoonnummer 0800 – 0220 161 (gratis).

Bron: Jumbo, 3 oktober 2019, Jumbo 4 oktober 2019, correctie link naar de lijst, 5 oktober 2019