Terugroepactie HP batterijen voor laptops en mobiele werkstation (uitbreiding)

Advertentietekst HP terugroepactie batterijen voor laptops en mobiele werkstations (uitbreiding)Computerfabrikant HP roept batterijen van laptops en mobiele werkstations terug. De batterijen kunnen oververhit raken, waardoor er risico is op brand- en brandwonden.

Deze terugroepactie is een uitbreiding van de terugroepactie uit januari 2018. Als u uw batterij destijds heeft gecontroleerd, en de melding heeft gekregen dat de niet vervangen hoefde te worden, dan moet u de controle nogmaals uitvoeren. Is uw batterij naar aanleiding van de terugroepactie al vervangen, dan is een extra controle niet noodzakelijk.

De terugroepactie geldt voor batterijen die geleverd zijn bij typen laptops en mobiele werkstations zoals vermeld in onderstaande tabel, en de leveringsperiode daarvan is van december 2015 tot april 2018. Het is ook mogelijk dat de batterij is aangeschaft als vervanging of als extra batterij.

ProBook HP Probook 640 G2 HP ProBook 640 G3
HP ProBook 645 G2 HP ProBook 645 G3
HP ProBook 650 G2 HP ProBook 650 G3
HP ProBook 655 G2 HP ProBook 655 G3
HP ProBook 430 G4 HP ProBook 440 G4
HP ProBook 450 G4 HP ProBook 455 G4
HP ProBook 470 G4
ZBook HP ZBook 17 G3 HP ZBook 17 G4
HP ZBook Studio G3
x360 HP x360 310 G2
Pavilion HP Pavilion x360
ENVY HP ENVY m6
HP 11 HP 11 Notebook PC

In onderstaande tabel vind u de laptops en mobiele werkstations die niet geleverd zijn met een getroffen batterij, maar wel compatible zijn met de betroffen batterij. Betroffen batterijen zouden ook hier als vervanging of uitbreiding aangeschaft kunnen zijn.

ProBook HP ProBook 430 G5 HP ProBook 440 G5
HP ProBook 450 G5 HP ProBook 455 G5
HP ProBook 470 G5
ZBook HP ZBook Studio G4
ENVY HP ENVY 15
Mobile Thin Client HP mt20 HP mt21
HP mt31

Als u een laptop heeft uit bovengenoemde reeksen, dan wordt u aangeraden de HP Battery Program Validation Utility te gebruiken, die u hier kunt vinden (Microsoft Windows compatible). Als blijkt dat uw batterij onder de terugroepactie valt, dan wordt u geadviseerd de laptop alleen nog zonder accu te gebruiken en enkel met de netstroomadapter. U krijgt dan ook de mogelijkheid om een vervangende batterij aan te vragen.

Mogelijk is uw batterij niet te verwijderen uit uw laptop of mobiele werkstation. In dat geval wordt u aangeraden om de speciale BIOS update van HP te downloaden en te installeren. Deze update kan er voor zorgen dat u uw batterij in Batterijveiligheidsmodus kunt zetten zodat deze veilig ontladen kan worden en u de laptop nog wel gewoon met de netstroomadapter kunt gebuiken.

HP biedt kostenloos vervangende batterijen voor batterijen die onder deze terugroepactie vallen. Indien de batterij niet door de gebruiker verwijderd kan worden, dan zal dit gedaan worden door een gecertificeerd technicus. Ook dit is kostenloos.

Voor meer informatie over deze terugroepactie kunt u kijken in de sectie veelgestelde vragen op de speciale website van HP. Op die pagina vindt u ook verdere contactgegevens, mocht de gegeven informatie uw vragen onvoldoende beantwoorden.

Bron: HP, 18 januari 2018