Veiligheidswaarschuwing laptopbatterijen HP

recall_hp_notebookbatterijen_jan2018Computerleverancier HP waarschuwt dat in sommige gevallen batterijen van laptops (notebooks) oververhit kunnen raken, waardoor er brand- en verbrandingsgevaar kan ontstaan. HP roept consumenten op om de batterijen te controleren en zonodig te laten vervangen.

De waarschuwing geldt voor batterijen die geleverd zijn bij de volgende laptops (notebooks):

  • HP ProBook 64x (G2 en G3),
  • HP ProBook 65x (G2 en G3),
  • HP x360 310 G2,
  • HP ENVY m6,
  • HP Pavilion x360,
  • HP 11 Notebookcomputers en
  • HP ZBook (17 G3, 17 G4 en Studio G3) mobiele werkstations

Deze laptops zijn verkocht tussen december 2015 en december 2017 en zijn geleverd bij het apparaat, maar kunnen ook los zijn verkocht als vervangende batterij of als accessoire.

De batterij kan ik veel gevallen niet door de gebruiker zelf worden vervangen, en dit zal dan door een gecertificeerd technicus worden uitgevoerd. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Om te controleren of de batterij in uw apparaat onder deze waarschuwing valt, kunt u gebruik maken van het hulpprogramma van de site van HP. Als uw batterij inderdaad vervangen moet worden, dan moet u een BIOS update installeren die de batterij zal ontladen en zal vergrendelen voor verder opladen. U kunt het apparaat dan alleen nog met de netstroomadapter gebruiken. HP adviseert met nadruk om deze actie uit te voeren om de risico’s van brand en brandwonden te beperken.

Als uw batterij vervangen moet worden dan zal er via de utility een bestelproces in gang worden gezet voor het vervangen van de batterij door een gecertificeerd technicus. De technicus zal binnen 3 tot 5 dagen contact met u opnemen over het vervangen van de batterij. Deze vervanging zal op uw locatie plaats vinden.

Voor meer informatie over deze veiligheidswaarschuwing kunt u kijken op de speciale website van HP. Daar vind u ook meer informatie en contactgegevens als u nog onbeantwoorde vragen heeft over deze terughaalactie.

Bron: HP, 4 januari 2018