Terugroepactie Shimano Hollowtech II cranksets

Fabrikant Shimano is een terugroepactie gestart van een aantal Hollowtech II race-cranksets. Het is mogelijk dat de binding van de cranksets loslaat. Als dit tijdens het fietsen gebeurt dan is er risico op vallen met mogelijk ernstig letsel als gevolg.

Melding terugroepactie Shimano Hollowtech II cranksetsDe terugroepactie betreft de 11-speed Hollowtech II race-cranksets met de volgende typen:

  • ULTEGRA FC-6800
  • DURA-ACE FC-9000
  • ULTEGRA FC-R8000
  • DURA-ACE FC-R9100
  • FC-R9100-P

Deze cranksets zijn geproduceerd tussen 1 juni 2012 en 30 juni 2019.

Om te controleren of uw Hollowtech II crankset onder deze terugroepactie valt controleert u allereerst het modelnummer. Deze staat aan de binnenkant van de crankarm.

Heeft u het type zoals eerder genoemd? Dan moet u de productiecode controleren. Heeft u een ander type? Dan is uw crankset gewoon veilig.

Afbeelding van de website van Shimano met daarop weergegeven de locatie van de productiecode van de Hollowtech II cranksets die worden teruggeroepen.

Om de productiecode te controleren kijkt u op de crankset. Controleer de code zoals hiernaast aangegeven in het blauwe vak (afbeelding van de site van Shimano). Is deze code één van de volgende codes: KF, KG, KH, KI, KJ, KK, KL, LA, LB, LC, LD, LE, LF, LG, LH, LI, LJ, LK, LL, MA, MB, MC, MD, ME, MF, MG, MH, MI, MJ, MK, ML, NA, NB, NC, ND, NE, NF, NG, NH, NI, NJ, NK, NL, OA, OB, OC, OD, OE, OF, OG, OH, OI, OJ, OK, OL, PA, PB, PC, PD, PE, PF, PG, PH, PI, PJ, PK, PL, QA, QB, QC, QD, QE, QF, QG, QH, QI, QJ, QK, QL, RA, RB, RC, RD, RE, en RF ? Breng uw fiets dan naar de dealer voor inspectie.

De dealer zal de crankset inspecteren en, indien nodig, kostenloos vervangen. Mocht er geen vervangende crankset beschikbaar zijn, gebruik de fiets dan niet meer totdat de crankset is vervangen.

Voor meer informatie over deze terugroepactie van Shimano kunt u contact opnemen met telefoonnummer 079 – 2077 018 

Bron: Shimano, 3 oktober 2023