Terugroepactie Decathlon Simond belay apparaat Tubik

Sportwinkelketen Decathlon is een terugroepactie gestart van Simond Tubik ABS Belay apparaten. Door een productiefout voldoet het product niet aan de veiligheidseisen en is er risico op letsel.

Melding terugroepactie Decathlon Simond belay apparaat TubikDe terugroepactie betreft de Simond Tubik ABS Belay apparaten die zijn verkocht tussen 1 augustus 2023 en 29 september 2023.

Bij een aantal exemplaren zijn de metalen platen niet goed geklonken. Hierdoor kan het apparaat zijn remmende werking mogelijk niet uitvoeren als een klimmer valt.

Om te controlen of uw Simon Tubik ABS Belay appara(a)t(en) onder deze terugroepactie vallen moet u het apparaat voor elk nieuw gebruik controleren. De klinknagels aan beide kanten moeten plat zijn.

Is dat NIET het geval of twijfelt u? Gebruik deze apparaten dan niet meer. Neem contact op met Decathlon voor verdere afhandeling van deze terugroepactie.

De klantenservice van Decathlon is daarvoor bereikbaar op telefoonnummer 085 – 000 36 37. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met zondag van 08.45u to 16.45u. Dit nummer kunt u ook bellen als u meer informatie wilt over deze terugroepactie.

Bron: Decathlon, 3 oktober 2023