Terugroepactie COOP Waldkorn Philadelphia Snack

Supermarktketen COOP roept de COOP Waldkorn Philadelphia Snack terug. In het product is een ingrediënt aanwezig met te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide.

Melding terugroepactie COOP Waldkorn Philadelphia SnackDe terugroepactie geldt voor het product COOP Waldkorn Philadelphia Snack met EAN-nummer 2155670000000 en met alle THT-datums tot en met 21-9-2021.

In het product is een ingrediënt verwerkt waar sesam met te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide in zit.

Ethyleenoxide is in Europa als gewasbeschermingsmiddel verboden omdat de stof als kankerverwekkend wordt beschouwd.

Hoewel er geen acuut risico is, kan het eten van producten met te veel resten ethyleenoxide op lange termijn wel schadelijk zijn voor de gezondheid.

Heeft u de COOP Waldkorn Philapdelphia Snack gekocht en heeft deze een houdbaarheidsdatum zoals hier vermeld, eet het product dan niet op, en breng het terug naar de winkel. Het aankoopbedrag krijgt u terug.

Voor meer informatie over deze terugroepactie kunt u contact opnemen met de klantenservice van uw COOP supermarkt.

In 2020 en 2021 zijn veel producten teruggeroepen omdat er grondstoffen in zijn verwerkt met te veel resten ethyleenoxide. Alle meldingen die op Productwaarschuwing.nl daarover zijn geplaatst vindt u op onze speciale verzamelpagina over ethyleenoxide.

Bron: COOP, NVWA, 21 september 2021