Terugroepactie Chicco Boppy Hug & Nest kussen

Het bedrijf Artsana is een terugroepactie gestart voor het Boppy Hug & Nest kussen, in Nederland geleverd door Chicco. Bij verkeerd gebruik van het kussen bestaat er risico op verstikking voor de baby.

De terugroepactie volgt op de terugroepactie van dit product door The Boppy Company in de Verenigde Staten. Een zelfde product is in Europa en andere landen verkocht door Artsana als Boppy Hug & Nest.

Als de veiligheidswaarschuwingen niet worden opgevolgd, zoals gebruik zonder supervisie of als slaapplaats voor een baby, dan kan het kind stikken als het kind rolt of beweegt. Ook kan het gebeuren dat het kind van de Hug & Nest afrolt en in een positie terecht komt die ademhaling moeilijk tot onmogelijk maakt. Er bestaat dan gevaar dat het kind stikt.

Artsana geeft aan geen berichten van onveilige situaties bij juist gebruik te hebben ontvangen, maar wil ieder risico uitsluiten. Het bedrijf roept consumenten op om het gebruik van het product direct te stoppen.

Heeft u dit product, dan kunt u het aankoopbedrag terugkrijgen door contact op te nemen met de distributeur voor de Benelux via het e-mailadres info.belgium@artsana.com.

Bron: Chicco – Artsana, 24 september 2021