Terugroepactie Allos Amaranth Sesam Knäckebrod

Udea en Ekoplaza melden de terugroepactie van Allos Amaranth Sesam Knäckebrod. In het product is amaranth verwerkt waarin Ethyleenoxide is aangetroffen.

Melding terugroepactie Allos Amaranth Sesam KnäckebrodDe terugroepactie betreft de Allos Amaranth Sesam Knäckebrod met THT-datum 22-01-2022.

Ethyleenoxide is een stof dat als gewasbeschermingsmiddel in de Europese Unie verboden is omdat de stof als kankerverwekkend is. Hoewel het eten van producten met te veel resten ethyleenoxide niet direct gevaarlijk is kan blootstelling aan te grote hoeveelheden over langere tijd wel schadelijk zijn voor de gezondheid.

Omdat in het product amaranth is verwerkt met te veel resten ethyleenoxide kan er bij de Allos Amaranth Sesam Knäckebrod sprake zijn van een gezondheidsrisico. Dat heeft geleid tot deze terugroepactie.

Heeft u dit product gekocht? Eet het dan niet (meer) op. U kunt het product terugbrengen naar de winkel waar u het heeft gekocht, het aankoopbedrag krijgt u terug.

Wilt u meer informatie over deze terugroepactie? Dan kunt u contact opnemen met de Udea via kwaliteit@udea.nl of telefonisch via 0412 256 700.

In 2020 en 2021 zijn veel producten teruggeroepen vanwege de aanwezigheid van (resten) ethyleenoxide in producten of grondstoffen. Alle terugroepacties die daarover zijn gepubliceerd op Productwaarschuwing.nl vindt u terug op onze speciale verzamelpagina over dit onderwerp.

Bron: Udea, Ekoplaza, 24 september 2021