Terugroepactie Nong Shim Seafood Ramyun

Supermarktketen Amazing Oriental meldt dat de leverancier van Nong Shim Seafood Ramyun instant noedels een terugroepactie voor dit product is gestart. In één van de batches is een te hoog gehalte aan resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide aangetroffen.

Melding terugroepactie Nong Shim Seafood RamyunDe terugroepactie betreft de Nong Shim Seafood Ramyun instant noedels met productcode 24429verpakking 125 gram met THT-datum 27-01-2021.

In deze batch van dit product zijn te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide gevonden. Deze stof is als gewasbeschermingsmiddel verboden in de EU omdat het als kankerverwekkend geldt.

Het eten van producten met resten ethyleenoxide vormt geen acuut gevaar voor de gezondheid. Het is wel mogelijk dat deze stof op langere termijn en bij langdurige inname een gezondheidsrisico oplevert. Amazing Oriental verzoekt u dan ook om dit product niet meer te eten als u een verpakking met de genoemde houdbaarheidsdatum heeft.

U kunt het product terugbrengen naar een filiaal van Amazing Oriental. Het aankoopbedrag krijgt u dan terug.

Als u meer wilt weten over deze terugroepactie van Nong Shim Seafood Ramyun instant noedels, dan raden wij u aan om contact op te nemen met de klantenservice van Amazing Oriental via het e-mailadres info@orientalgroup.nl.

In 2020 en 2021 zijn er veel producten teruggeroepen omdat er te veel resten ethyleenoxide in zitten. Alle meldingen daarover, en eventuele updates, die op Productwaarschuwing.nl zijn geplaatst hebben we verzameld op deze pagina.

Bron: Amazing Oriental, 25 augustus 2021