Terugroepactie Cahill’s Irish Cheddar

De Ierse fabrikant Cahill’s roept een aantal Irish Cheddar kazen terug. De kazen zijn mogelijk besmet met de schadelijke Listeria bacterie.

Advertentie terugroepactie Cahill's Irish CheddarIn Nederland is deze kaas geleverd door Zijerveld Kaas aan onder andere Sligro. De kaas is door Zijerveld ook geleverd aan andere partijen, die het mogelijk weer verder hebben verkocht.

De terugroepactie betreft in Nederland de volgende kazen die geleverd zijn door Zijerveld:

  • Cahill’s Irish Cheddar Irish Whiskey met batchnummers 21109 t/m 21141
  • Cahill’s Iris Cheddar Porter met batchnummers 21109 t/m 21141

De betreffende kazen zijn bij Sligro verkocht vanaf 24 juni 2021 (Irish Whiskey) en 25 juni 2021 (Porter). Bij andere verkooppunten kunnen dit andere datums zijn.

Producten die besmet zijn met Listeria kunnen zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. Dat geldt in het bijzonder voor zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand.

Heeft u Cahill’s Cheddar Irish Whiskey of Cahill’s Cheddar Porter gekocht bij Sligro? Eet het product dan niet en breng het terug naar de winkel. U kunt ook contact opnemen met uw Sligro-vestiging.

Heeft u deze kaas ergens anders gekocht? Neem dan contact op met uw verkooppunt voor meer informatie over deze terugroepactie.

Bron: Sligro, Zijerveld, Cahill’s, 2 augustus 2021