Veiligheidswaarschuwing Kidsriver traphek Luca

De leverancier van Kidsriver waarschuwt voor mogelijke onveilige situaties bij gebruik van het traphek Luca. Er is risico op verwonding en (ernstig) letsel.

Advertentie veiligheidswaarschuwing Kidsriver traphek LucaUit onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat de spijlen uit de verlengstukken van dit traphek kunnen breken tijdens het gebruik. Hierdoor ontstaat het risico dat het kind snijwonden oploopt. Ook is het mogelijk dat het kind van de trap valt, met mogelijk (ernstig) letsel als gevolg.

De veiligheidswaarschuwing betreft het traphek Luca van Kidsriver met artikelnummers 75000833  en 75000834. Deze traphekken zijn verkocht bij Babypark, Babydump en IkenIk.nl.

Heeft u deze traphekken? Controleer de aanhechting van de spijlen van de verlengstukken. Hier mogen geen scheuren in zitten. Als dat wel het geval is, dan wordt u dringend geadviseerd het traphek niet meer te gebruiken.

Heeft uw traphek geen scheuren? Dan kunt u het wel blijven gebruiken, maar u wordt verzocht om het traphek regelmatig te controleren.

U kunt nieuwe verlengstukken voor het traphek aanvragen via deze speciale pagina van Kidsriver.

Ook als u de verlengstukken niet gebruikt wordt u dringend verzocht de nieuwe verlengstukken wèl te bestellen.

Mocht u naar aanleiding van deze veiligheidswaarschuwing geen vertrouwen meer hebben in het traphek, dan kunt u deze terugbrengen naar de winkel waar u het heeft verkocht. Het volledige aankoopbedrag van het Luca traphek zal in mindering worden gebracht op de aanschafkosten van het vervangende traphek.

Voor meer informatie over deze veiligheidswaarschuwing kunt u contact opnemen met Timgro B.V. via service@timgro.com.

Let op: in 2020 was er een veiligheidswaarschuwing voor het Kidsriver traphek Basic. Die terugroepactie kunt u hier lezen.

Bron: Babypark, 2 augustus 2021