Terugroepactie damesmodel Sparta RX en RXS

Fabrikant Sparta waarschuwt voor een mogelijk probleem met Sparta RX en Sparta RXS fietsen. Bij intensief gebruik kunnen materiaalscheurtjes ontstaan, waardoor het frame kan doorzakken. Dit zorgt voor een risico op letsel.

Advertentie terugroepactie damesmodel Sparta RX en RXS Terugroepactie damesmodel Sparta RX en RXS Terugroepactie damesmodel Sparta RX en RXS Terugroepactie damesmodel Sparta RX en RXS De terugroepactie geldt voor het damesmodel met lage instap van de Sparta RX en RXS, die zijn geproduceerd tussen november 2012 en juni 2014. Als de fiets intensief gebruikt is dan kunnen er scheurtjes in het materiaal  optreden. Het frame kan dan doorzakken, en als dit tijdens het fietsen gebeurt, dan is er kans op letsel.

Sparta zal het frame kostenloos vervangen als dit nodig blijkt. Om te controleren of uw fiets onder deze terugroepactie valt kunt u het framenummer invullen op de speciale website van Sparta.

Het framenummer vindt u op de sticker met nummer en barcode aan de linkerzijde van de fiets (als u op de fiets zit), op de liggende achtervork, bij de trapas. De code bestaat uit 2 letters en 7 cijfers.

Terugroepactie Sparta RX en RXS damesmodel lage instap - locatie framenummer

Als u het framenummer invult op de speciale website van Sparta dan kunt u zien of het frame vervangen moet worden. Als het framenummer niet wordt gevonden, dan hoeft u niets te doen, en kunt u de fiets gewoon blijven gebruiken.

Wordt het framenummer wèl gevonden? Stop dan met het gebruik van de fiets. Neem contact op met uw dealer voor het vervangen van het frame. De dealer heeft een vervangende leenfiets beschikbaar als het vervangen van het frame enige tijd duurt. De frames zijn op dit moment (november 2020) moeilijk leverbaar vanwege de coronamaatregelen.

Wilt u meer weten over deze terugroepactie van de Sparta RX en RXS, damesmodel met lage instap? Neem dan contact op met uw dealer, of bel met de afdeling Consumer Care van Sparta via telefoonnummer 00800 – 77 00 72 00. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00u tot 17.00u. U kunt ook een e-mail sturen naar support.nl@sparta.nl.

Let op: In 2015 is er ook een terugroepactie geweest van Sparta RX en RXS (en RX+) fietsen, dit ging om de exemplaren met een hoge instap. Die terugroepactie van Sparta kunt u hier nalezen.

Bron: Sparta, NVWA, 13 november 2020