Terugroepactie HEMA Natural Bar fruit & nut

Producent Hand2mouth is een terugroepactie gestart voor de HEMA Natural Bar fruit & nut. In het product is mogelijk de schadelijke Salmonella bacterie aanwezig.

Advertentie terugroepactie HEMA Natural Bar fruit & nutDe terugroepactie geldt voor de HEMA Natural Bar fruit & nut reep 50 gram met artikelnummer 10.41.0001 en de 16x50gr tray met artikelcode 05013803821456. De HEMA Natural Bar fruit & nut repen met alle houdbaarheidsdatums worden teruggeroepen.

In één van de ingrediënten van één van de toeleveranciers is besmetting met de Salmonella bacterie vastgesteld, en deze bacterie kan daardoor ook in deze repen aanwezig zijn. Het eten van producten die besmet zijn met de Salmonella bacterie kan schadelijk zijn voor de gezondheid; met name jonge kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een verminderde weerstand lopen risico.

Heeft u deze repen gekocht? Eet deze dan niet op. U kunt de reep terugbrengen naar het filiaal van HEMA waar u de reep heeft gekocht. Op vertoon van het originele bericht van de leverancier (zie afbeelding) en het liefst ook de kassabon, krijgt u het volledige aankoopbedrag retour.

Voor meer informatie over de terugroepactie van de HEMA Natural Bar fruit & nut kunt u contact opnemen met importeur Lemar BV via telefoonnummer 033 – 20 48 600 of per e-mail via info@lemarbv.com.

Het bedrijf Hand2mouth benadrukt dat andere repen van dit merk niet onder deze terugroepactie vallen.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 22 augustus 2020