Terugroepactie Trekpleister Kruidenthee Rustgevend Kamille en Zuiverend Brandnetel

Update: Trekpleister roept nu ook brandnetel thee terug, aanvullend op de eerste terugroepactie van kamillethee van 13 februari 2020.

Drogisterijketen Trekpleister roept de producten Kruidenthee Rustgevend Kamille en Zuiverend Brandnetel terug. In de producten is mogelijk een te grote hoeveelheid pyrrolizidine alkaloïden (PA’s) aanwezig. Langdurige inname van PA’s kan leiden tot leverschade.

Advertentie terugroepactie Trekpleister Kruidenthee Rustgevend Kamille en Zuiverend BrandnetelDe terugroepactie geldt voor alle verpakkingen Trekpleister Kruidenthee Rustgevend Kamille en Zuiverend Brandnetel. Deze zijn voor € 1,09 verkocht in de winkels van Trekpleister.

In enkele batches van de producten is een te hoog gehalte aan pyrrolizidine alkaloïden aangetroffen. Pyrrolizidine alkaloïden (PA’s) zijn plantaardige stoffen die door planten worden gevormd als bescherming tegen natuurlijke vijanden. Voor de mens kan langdurige inname van een te grote hoeveelheid van deze PA’s leiden tot leverschade. Trekpleister roept de Kruidenthee Rustgevend Kamille en Kruidenthee Zuiverend Brandnetel daarom terug.

Als u deze kruidentheeën heeft gekocht, gebruik deze dan niet meer. U kunt de producten terugbrengen naar een filiaal van Trekpleister. Het aankoopbedrag krijgt u dan terug; een bon of de originele verpakking is niet nodig.

Wilt u meer weten over de terugroepactie van de Kruidenthee Rustgevend Kamille en Zuiverend Brandnetel door Trekpleister? Neem dan contact op met de klantenservice van Trekpleister op telefoonnummer 0800 – 12 11 (gratis).

Let op: ook Kruidvat roept twee soorten thee terug vanwege een te hoge hoeveelheid pyrrolizidine alkaloïden. Meer informatie over die terugroepactie vindt u hier.

Bron: Trekpleister, 13 februari 2020, 14 februari 2020 (update)