Terugroepactie Kruidvat Kruidentheeën Brandnetel en Rustgevend Kamille

Drogisterijketen Kruidvat roept doosjes met Kruidvat Kruidenthee Brandnetel en Kruidenthee Rustgevend Kamille terug. In de theeën is mogelijk een te hoog gehalte aan pyrrolizidine alkaloïden (PA’s). Langdurige inname van PA’s kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Advertentie terugroepactie Kruidvat Kruidentheeën Brandnetel en Rustgevend KamilleDe terugroepactie geldt voor de Kruidvat Kruidenthee Brandnetel en Kruidenthee Rustgevend Kamille in doosjes van 20 zakjes die zijn verkocht bij Kruidvat. Het product bevat mogelijk teveel pyrrolizidine alkaloïden, ook wel PA’s genoemd. Deze PA’s zijn natuurlijke afweerstoffen van planten. Voor de mens kunnen deze afweerstoffen echter schadelijk zijn voor de lever als ze langere tijd worden ingenomen.

Heeft u deze theeën gekocht, gebruik deze theeën dan niet. U kunt de producten terugbrengen naar een filiaal van Kruidvat. Dat kan ook zonder bon of originele verpakking. Het aankoopbedrag krijgt u in de winkel terug.

Wilt u meer weten over de terugroepactie van Kruidvat Kruidenthee Brandnetel en Kruidenthee Rustgevend Kamille door Kruidvat? Neem contact op met de klantenservice van Kruidvat via telefoonnummer 0800 – 12 11 (gratis).

Bron: Kruidvat, 13 februari 2020