Terugroepactie Camembert Calvados (Speciaalzaken)

Leverancier Dupont Cheese België waarschuwt dat in Camembert Calvados, verkocht bij speciaalzaken, mogelijk de Listeria monocytogenes bacterie of E. Coli STEC bacterie aanwezig is en is daarom een terugroepactie gestart van deze kaas. Het eten van producten die besmet zijn met de Listeria of E. Coli STEC bacterie kan ernstige gezondheidsschade tot gevolg hebben.

Advertentie terugroepactie Camembert Calvados (Speciaalzaken)De terugroepactie betreft de Camembert Calvados 1kg met THT-datum 25-02-2020 en met lotsnummer R2511. De kaas heeft EG-nummer FR-62-206-030 CE en is verkocht bij diverse kaasspeciaalzaken.

Het eten van de kaas kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten. De gevolgen van een Listeria-besmetting openbaren zich mogelijk pas na 8 weken. Het risico op ziek worden is het grootst bij zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Heeft u deze kaas gegeten en heeft koorts, met of zonder hoofdpijn, dan kan dit duiden op Listeriose.  Raadpleeg in dat geval uw huisarts en meldt dat u deze kaas gegeten heeft.

De gevolgen van E. Coli STEC kunnen mogelijk in de week na het eten van de kaas merkbaar worden. E. Coli STEC kan leiden tot een maag-darminfectie, mogelijk met bloedige diarree al of niet gepaard met koorts. Bij jonge kinderen kunnen in zeer ernstige gevallen nierstoornissen optreden. Ook hiervoor geldt dat u het beste uw huisarts kunt raadplegen als u deze symptomen ontwikkelt, en meldt ook dan de consumptie van deze kaas.

Wilt u meer informatie over de terugroepactie van de Camembert Calvados 1kg, verkocht bij kaasspeciaalzaken? Neem dan contact op met de winkel waar u de kaas gekocht heeft, of met de afdeling Kwaliteit van de leverancier via telefoonnummer 0172 – 630 115.

Supermarktketen Jumbo roept ook Camembert Calvados terug. Dat bericht vindt u hier.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 21 februari 2020