Terugroepactie Cannondale CAADX cyclocrossfietsen

Fietsfabrikant Cannondale roept de CAADX cyclocrossfietsen terug. De voorvork van de fiets kan breken met mogelijk (dodelijk) letsel tot gevolg.

Advertentie terugroepactie Cannondale CAADX cyclocrossfietsenDe terugroepactie geldt voor de CAADX cyclocrossfietsen uit de modeljaren 2013-2016. Naar aanleiding van verschillende berichten over het breken van de voorvork (waarbij één gebruiker uiteindelijk is overleden aan het daardoor opgelopen letsel) heeft Cannondale besloten de fietsen terug te roepen.

Om te controleren of uw Cannondale CAADX inderdaad onder deze terugroepactie valt moet u de fiets controleren op de volgende punten:

  1. Op de stang of een andere buis staat duidelijk CAADX
  2. De fiets heeft schijfremmen
  3. Er staat ULTRAX in het groot op de binnenzijde van de vorkpoot afgedrukt
  4. De zwarte kunststofkabel naar de schijfrem loopt over de buitenzijde van de vorkpoot (niet binnendoor in de vork)

Komt uw fiets op al deze punten overeen met de beschrijving, dan wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw Cannondale dealer om de vork gratis te laten vervangen door een beter exemplaar. De nieuwe vork is gemaakt van carbon, met een lager gewicht en duidelijk betere eigenschappen, aldus Cannondale.

Voor meer informatie over deze terugroepactie van de Cannondale CAADX cyclocrossfietsen raden wij u aan om contact op te nemen met Cannondale via het e-mail adres klantenservice@cyclingsportsgroup.com.

Bron: Cannondale, 31 juli 2019