Terughaalactie HP notebookbatterij (juni 2016) uitgebreid

Fabrikant HP heeft besloten de terughaalactie van notebookbatterijen uit juni 2016 uit te breiden. In een aantal gevallen is het mogelijk dat de batterij oververhit raakt, met brand en/of brandwonden als mogelijk gevolg. HP heeft geconstateerd dat dit risico bestaat bij een groter aantal batterijen dan in juni 2016 werd vastgesteld.

De waarschuwing geldt voor batterijen in HP notebooks van HP, Compaq, HP ProBook, HP ENVY, Compaq Presario en HP Pavilion die geleverd zijn tussen maart 2013 en oktober 2016. Het gaat hierbij zowel om batterijen die bij de notebook geleverd zijn, als om batterijen die los zijn geleverd als reservebatterij of die geleverd zijn als vervanging via Ondersteuning.

HP adviseert bezitters van genoemde notebooks om de batterij  te controleren. Ook als u dat al eerder heeft gedaan – naar aanleiding van de waarschuwing in 2016 – moet u dit doen, ook als destijds bleek dat de terughaalactie niet op uw notebook van toepassing was. Voor het controleren van de batterij kunt u via de website http://www.hp.com/go/batteryprogram2016 een programma installeren die deze controle voor u uitvoert. Als blijkt dat uw batterij vervangen moet worden kunt u gratis een vervangende batterij ontvangen voor iedere batterij die betrokken is bij deze terugroepactie. Wilt of kunt u het computerprogramma niet gebruiken, dan vindt u op deze pagina ook instructies om de controle handmatig uit te voeren.

Als blijkt dat uw batterij onder deze terughaalactie valt, dan wordt u dringend aangeraden de batterij uit de notebook te verwijderen en de notebook alleen nog te gebruiken via een externe voedingsbron, zoals de netsnoeradapter.

Batterijen die eerder onder deze terughaalactie zijn vervangen hoeven niet opnieuw vervangen te worden.

Bron: HP, 24 januari 2017