Terughaalactie notebookaccu’s Toshiba

toshiba_logoToshiba is een terughaalactie gestart voor notebookaccu’s van Toshiba notebooks voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Onder bepaalde omstandigheden kunnen de accu’s oververhit raken en kan er brand ontstaan. De accu’s zijn geleverd in de periode juni 2011 tot en met november 2015. Het gaat om accu’s die bij notebooks werden geleverd, accu’s die als onderdeel van een reparatie zijn vervangen en om accu’s die als accesoire zijn verkocht.

Op de website van Toshiba kunt u een link naar een hulpprogramma vinden om te bepalen of uw laptop en accu getroffen zijn door dit probleem. Als dat het geval is biedt Toshiba u een gratis nieuwe accu aan ter vervanging. U kunt ook handmatig controleren of u één getroffen laptops en/of batterijen hebt via deze link. Een overzicht van alle betroffen laptops en batterijen vindt u op deze pagina.

Toshiba adviseert om laptops met een accu die oververhit kan raken niet langer met accu maar en alleen met de netstroomadapter te gebruiken totdat de accu vervangen is.

Bron: Toshiba, 1 februari 2016