Veiligheidswaarschuwing Hotpoint-Ariston & Indesit wasdrogers

Veiligheidswaarschuwing Hotpoint-Ariston en Indesit wasdrogers (herhaling)Whirlpool  Nederland herhaalt de veiligheidswaarschuwing van 25 november 2015 waarin gewaarschuwd wordt voor mogelijk brandgevaar bij wasdrogers die verkocht zijn tussen april 2004 en september 2015. Bij deze wasdrogers is het in sommige gevallen mogelijk dat ophopend pluis in contact komt met het verwarmingselement. Als gevolg daarvan kan mogelijk brand ontstaan.

Whirlpool Nederland biedt consumenten een gratis wijziging aan de wasdroger aan. Deze wijziging zal ter plaatse door een monteur worden uitgevoerd; de werkzaamheden nemen ongeveer een uur in beslag.

Als u een wasdroger heeft van het merk Hotpoint-Ariston of Indesit, dan kunt u op de website www.indesithotpointsafety.com controleren of een aanpassing ook voor uw wasdroger noodzakelijk is. U kunt ook bellen met de gratis servicelijn op telefoonnummer 0800 – 333 4222. Voor de controle en registratie heeft u het typenummer en het serienummer van het apparaat nodig. Deze gegevens vindt u op de sticker achter op het deurtje van de wasdroger of in de uitsparing waar het deurtje in valt.

Whirlpool Nederland adviseert mensen met een betroffen wasdroger deze tot na de aanpassing door de monteur alleen onder toezicht te gebruiken.

Bron: Metro, 29 januari 2016