Terughaalactie Apple lichtnetadapters

Terughaalactie Apple lichtnetadaptersApple heeft vastgesteld dat in zeldzame gevallen de lichtnetadapters met twee pennen kapot kunnen gaan, waardoor de gebruiker bij aanraking een elektrische schok kunnen krijgen. De lichtnetadapters, ontworpen voor gebruik in continentaal Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, Korea, Argentinië en Brazilië, zijn tussen 2003 en 2015 geleverd met bepaalde Mac- en iOS-apparaten, en waren ook onderdeel van de internationale reisstekker van Apple. Apple heeft vanwege dit probleem besloten om de lichtnetadapters om te ruilen voor een nieuw, nieuw ontworpen, exemplaar.

Om te controleren of uw lichtnetadapter onder deze terughaalactie valt, moet u in de sleuf aan de binnenzijde van de stekkeradapter kijken, daar waar deze contact maakt met de Apple-lichtnetadapter zelf. In de oude modellen, die omgeruild moeten worden, vindt u daar vier, vijf of geen tekens. Bij de nieuw ontworpen adapters is deze sleuf voorzien van een regiocode (EUR, KOR, AUS, ARG of BRA).

Heeft u een oude adapter, dan kunt u deze omruilen bij uw lokale Apple Store, een erkende Apple-serviceprovider of online. U kunt ook contact opnemen met Apple Support.

Voor het omruilen van de adapter heeft u het serienummer van uw Mac, iPod, iPhone of iPod nodig. Waar u dit nummer kunt vinden kunt lezen op deze pagina van Apple.

Meer informatie over deze terughaalactie kunt u vinden op de website van Apple.

Bron: Tweakers.net, Apple, 28 januari 2016