Allergiewaarschuwing Chocosweet paaseitjes

Allergiewaarschuwing Chocosweet paaseitjesFabrikant Baronie De Heer meldt dat chocolade-eitjes verkocht zijn waarvan het etiket onjuist is. Het betreft een verpakking Chocosweet Massieve chocolade paaseitjes met batchcode CFBK30LO. De batchcode vindt u in wit gedrukt op de achterzijde van de zak.

Deze verpakking bevat echter andere eitjes, namelijk gevulde eitjes. Deze gevulde eitjes bevatten echter noten, gluten en ei, waardoor de allergenen declarie niet overeenkomt. Consumenten met een allergie voor noten, gluten of eieren kunnen klachten ervaren als ze de eitjes eten.

Als u een betreffende verpakking gekocht heeft en u heeft één van de genoemde allergiën, dan wordt u geadviseerd de eitjes niet te eten maar weg te gooien. De lege verpakking kunt u sturen naar:

Chocosweet t.a.v. consumentenservice
Antwoordnummer 20674
3020WB Rotterdam

Een postzegel is niet nodig, maar vergeet niet uw naam-, adres en woonplaats mee te sturen. U ontvangt een vervangend product.

Mensen zonder allergie kunnen de eitjes gewoon eten en chocolade eitjes met andere batchcodes zijn veilig voor alle consumenten.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 8 maart 2012