Terughaalactie Brixton gaskachels

Terughaalactie Brixton gaskachelsTristar Europe meldt dat er een veiligheidsrisico kan ontstaan bij gaskachels van het merk Brixton. Het gaat hierbij om kachels met de typenummers KA-5318 en KA-5319 die tussen december 2010 en februari 2012 verkocht zijn.

Bij deze modellen is het mogelijk dat de oxystop niet tijdig in werking treedt, waardoor het toestel bij onvoldoende verse lucht toch kan blijven branden, waardoor koolmonoxide kan ontstaan. Als het apparaat niet onder normale omstandigheden wordt gebruikt kan dit gevaar opleveren voor de gezondheid van de gebruiker in de vorm van koolmonoxidevergiftiging.

Als u één van deze modellen in uw bezit heeft, dan wordt u dringend verzocht de gaskachel in te leveren bij uw winkelier. Mocht u niet in staat zijn de gaskachel zelf naar uw winkelier te brengen, dan kunt u contact opnemen met Tristar Europe zodat het artikel kosteloos naar het servicecenter gestuurd kan worden.

U kunt het servicecenter bereiken op telefoonnummer 013 – 59 40 300. Ook voor meer informatie over deze terughaalactie kunt u dit telefoonnummer gebruiken.

Bron: Tristar Europe, 1 maart 2012