Terughaalactie R.E.D. Protection kinderhelm

recall_red-protection_kinderhelmR.E.D. Protection heeft besloten om de R.E.D. Trace 0.5 kinderhelmen terug te roepen. Deze helmen, bedoeld voor gebruik bij skiën en snowboarden, blijken niet te voldoen aan de EN1077 veiligheidsnormen voor sneeuwsporthelmen.

De terughaalactie geldt voor Trace 0.5 helmen (maten S,M en L) die verkocht zijn vanaf augustus 2006 tot en met december 2008 in Europa en omringende landen. Helmen voor volwassenen, en helmen verkocht buiten Europa, vallen buiten deze terughaalactie.

Als u in het bezit bent van een helm die valt onder deze terughaalactie, dan wordt u geadviseerd de helm niet meer te gebruiken. U kunt de helm terugbrengen naar de dichtstbijzijnde dealer van R.E.D. Protection producten om deze om te ruilen voor een vervangende helm of teruggave van het aankoopbedrag.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw dichtstbijzijnde R.E.D. Protection dealer, of met het R.E.D. Protection Servicecenter. Het Servicecenter kunt u telefonisch bereiken via nummer 0800 – 287 866 13 (gratis) of per e-mail via info.eu@redprotection.com.

Bron: Voedsel en Waren Autoriteit, 4 februari 2009