Veiligheidswaarschuwing Nefit TopLine

recall_nefit_topline-45kwNefit is een actie gestart om bij alle Nefit TopLine 45kW de brander te vervangen. De reden voor deze actie is de kans op oververhitting van de brander, met name bij langdurig gebruik, zoals gedurende een lange koude-periode. Door de oververhitting kunnen rookgassen ontsnappen met mogelijk smeltschade aan het toestel, en in zeer uitzonderlijke gevallen zelfs brand.

Om alle risico uit te sluiten zullen alle TopLine HR45 en TopLine AquaPower HRC45/CW6 toestellen voorzien worden van een tijdelijke nieuwe brander, terwijl Nefit werkt aan een structurele wijziging van de branderconstructie. Binnen een jaar zal deze definitieve oplossing worden aangebracht in het toestel van de consument.

De vervangingsactie wordt uitgevoerd door installateurs en gasonderhoudsbedrijven. Aan de vervanging zijn voor de consument geen kosten verbonden en de werkzaamheden zullen ongeveer een half uur in beslag nemen.

Als u een Nefit TopLine heeft, dan zal het installatiebedrijf contact met u opnemen. De cv-ketel is duidelijk te herkennen aan de vermelding ‘TopLine’ op het paneel aan de voorzijde. Of het gaat om een TopLine HR45 of een TopLine AquaPower HRC45/CW6 kunt u zien op de sticker linksboven op de mantel van het toestel.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u in eerste instantie het beste contact met uw installateur opnemen. Eventueel kunt u ook bellen naar de Nefit Consumenten Service op nummer 0800 – 544 33 44 (gratis) of per e-mail op consument@nefit.nl.

Bron: Nefit, 5 februari 2009