Veiligheidswaarschuwing Canon kopieermachines

Canon meldt dat er mogelijk een probleem is met een aantal copiers die geproduceerd zijn tussen 1986 en 1993 en de elektronische whiteboard kopieermachine, geproduceerd en verkocht tussen 1987 en 1990. Het gaat hierbij om de typen FC-3, FC-3 II, FC-5, FC-5 II (compacte copiers) en A-1 (elektronische whiteboard kopieermachine).

Het probleem wordt veroorzaakt door het verouderingsproces van elektronische componenenten als gevolg van langdurig gebruik. In de loop der jaren, door veroudering en door andere factoren kan dit effect hebben op de elektronische onderdelen op de printplaat. Er kan rookontwikkeling of een vlam ontstaan op een deel van de printplaat; Canon heeft vastgesteld dat het probleem beperkt blijft tot de printplaat en dat het risico uiterst klein is.

Als u over een FC-3, FC-3 II, FC-5 of FC-5 II personal copier of het A-1 elektronisch whiteboard beschikt, dan kunt u deze door Canon laten inspecteren. Indien daar aanleiding voor is, zal Canon vervolgens preventieve maatregelen nemen. U kunt hiervoor contact opnemen met Canon Europe:

Canon RCC Germany – CCI Service Center
Siemensring 90-92
47877 Willich
Tel.: +49 2154 4950

Bron: Webwereld.nl, C|anon Europe, 9 maart 2007