Veiligheidswaarschuwing Tefal Optimo Compact hak/snijmachine

tefal_machineTefal adviseert bezitters van de hak/snij-machine ‘Optimo Compact’, art. nummer 8517/MB401131, om dit apparaat niet te gebruiken voor het hakken of malen van rauw vlees of kip.

Uit onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat het apparaat, dat sinds september 2003 in de handel is, moeilijk is schoon te maken. Als gevolg hiervan kunnen bacteriën uit besmet vlees of kip achterblijven in het apparaat. Op deze manier kan kruisbesmetting plaatsvinden.

Tefal werkt op dit moment aan een oplossing voor dit probleem. Deze oplossing zal bestaan uit een dekseltje waarmee het motor-asje goed afgesloten kan worden.

Dit dekseltje is nog in productie en kan gratis toegezonden worden zodra deze beschikbaar is. U kunt zich aanmelden via telefoonnummer 0800 – 9909999 of per e-mail.

Tefal adviseert bezitters om tot die tijd de machine niet te gebruiken voor rauw vlees of kip.

Let op: Tefal benadrukt dat het hier alleen gaat om de hak/snij-machine ‘Optima Compact’ met artikelnummer 8517/MB401131. Dit nummer kunt u vinden op de verpakking en aan de onderkant van het motorblok van het product zelf.

Hiernaast ziet u de advertentie van Tefal zelf.