Terughaalactie Dampo Goodnight stroop

Roche Consumer Health maakt bekend dat er bij een deel van de productie van Dampo Goodnight stroop (100ml) een fout is opgetreden.Bij de productie, met chargenummer B1F23, is bij een klein deel van de flessen een te grote hoeveelheid pepermuntolie, eucalyptusolie en kamfer terechtgekomen.

Deze hoeveelheid is, bij gebruik volgens voorschrift, niet schadelijk. Wel kunnen er lichte irritaties aan de slijmvliezen optreden bij personen die daar gevoelig voor zijn. De fout zorgt ook voor een afwijkende smaak.

Let op: het betreft hier alleen Dampo Goodnight stroop met chargenummer B1F23. Dit nummer vindt u bovenop de verpakking of linksonder op het etiket van de fles. Producties met andere chargenummers en andere producten van Dampo vallen buiten deze waarschuwing.

Als u dit betreffende product in huis heeft, dan adviseert Roche Consumer Health het volgende te doen:

  • Gebruik het product niet meer. De inhoud van de fles kunt u weggooien via de gootsteen. De fles kan bij het afval (glasbak).
  • Scheur de bovenzijde van de verpakking met het chargenummer of – als u niet meer in bezit bent van de verpakking – verwijder het etiket met chargenummer van de fles. Stuur het etiket met het chargenummer samen met uw naam, adres, postcode, woonplaats en uw bank- of gironummer naar:

Roche Consumer Health Consumentenservice,
Antwoordnummer 2126,
3440 VB Woerden

Het aankoopbedrag wordt dan binnen zes weken op uw rekening bijgeschreven. Het plakken van een postzegel is niet nodig.Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u bellen met telefoonnummer 0800 – 0099 (van 08.00 uur tot 23.00 uur, ook in het weekend).