Terugroepactie Trek Speed Concept en Émonda fietsen en Aeolus stuur

Fabrikant Trek is een terugroepactie gestart voor de Speed Concept fiets, de Émonda fiets en de Aeolus stuur/stuurpen-combo. Bij het gebruik van deze producten is er risico op (ernstig) letsel.

Melding terugroepactie Trek Speed Concept en Émonda fietsen en Aeolus stuurDe terugroepactie geldt voor de 2022 Speed Concept SLR fiets, de 2021-2022 Émonda SLR fiets en de 2020-2022 Bontrager Aeolus RSL VR-C stuur/stuurpen-combo. Het betreft bij de Speed Concept en de Émonda fietsen alle fietsen, inclusief de Project One en standaardmodellen, in elke kleur. Bij de Bontrager stuur/stuurpen-combo gaat het om alle los verkochte exemplaren.

Trek meldt dat het carbon basisstuur en de stuur/stuurpen-combo kunnen gaat scheuren bij overbelasting. Als dit gebeurt tijdens het fietsen dan kan de rijder ten val komen en (ernstig) letsel oplopen.

Als u deze fiets heeft of deze stuur/stuurpen-combo heeft, gebruik deze fiets dan niet meer. Neem uw fiets mee naar uw Trek-dealer. Deze zal de Speed Concept fietsen voorzien van een vervangend stuur, inclusief stuurlint en montage. Voor de Émonda fietsen en los verkochte Bontrager Aeolus stuur/stuurpen-combo zult u eerst een tijdelijk stuur krijgen, totdat de verbeterde versie beschikbaar is. Het tijdelijke stuur mag u houden.

Als extra tegemoetkoming krijgt u bij uw Trek-dealer een winkeltegoedbon van €100 voor aanschaf van een Trek- of Bontragerproduct in 2022.

Voor meer informatie over deze terugroepactie kunt u contact opnemen met de Trek klantenservice via telefoonnummer 088 – 45 00 600. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30u tot 17.30u.

Bron: Trek, 27 augustus 2022