Terugroepactie Mattisson Heermoes en Mariadistel

Fabrikant Mattisson is een terugroepactie gestart van Mattisson Bio Heermoes Capsules en Mattisson Bio Mariadistel Capsules. In de capsules zijn sporen van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide aanwezig.

Melding terugroepactie Mattisson Heermoes en MariadistelDe terugroepactie betreft de volgende batches van Mattisson Bio Heermoes Capsules en Bio Mariadistel Capsules:

  • Bio Heermoes, productcode MT2008EAN code 8717677965939 met batchcode 5329 en THT-datum 06-2024
  • Bio Mariadistel, productcode MT2007EAN code 8717677965922 met batchcode 5419 en THT-datum 06-2024

In deze producten zijn sporen van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide aangetroffen. Deze stof is als gewasbeschermingsmiddel in de EU verboden omdat de stof wordt aangemerkt als kankerverwekkend.

Het eten van producten met geringe resten ethyleenoxide is niet direct schadelijk voor de gezondheid, maar bij regelmatige inname van resten over langere tijd is er wel een risico voor de gezondheid. Om deze reden worden de producten nu teruggeroepen.

Heeft u deze producten gekocht, en heeft de verpakking de genoemde batchnummers en THT-datums? Gebruik deze capsules dan niet meer. U kunt contact opnemen met Mattisson voor vergoeding van de aankoop. Stuur daarvoor een e-mail naar het adres orders@mattisson.nl.

Wilt u meer informatie over deze terugroepactie, dan kunt u ook contact opnemen met Mattisson op het eerder vermelde e-mailadres.

In 2020 en 2021 zijn veel producten teruggeroepen omdat er te veel (resten) ethyleenoxide in de producten of ingrediënten zaten. Alle terugroepacties die daarover zijn geplaatst op Productwaarschuwing.nl kunt u terugvinden op onze verzamelpagina.

Bron: Mattisson, 12 oktober 2021