Terugroepactie Vemondo Mozarelli Lidl

[UPDATE] Supermarktketen Lidl is een terugroepactie gestart voor Vemondo Mozarelli. In het product is johannesbroodpitmeel verwerkt met te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide.

Melding terugroepactie Vemondo Mozarelli LidlOp 12 augustus 2021 heeft Lidl een terugroepactie gepubliceerd voor het product Vemondo vegan Mondarella. Dit had echter voor het product Vemondo Vegan Mozarelli moeten zijn. Bij reclame voor het product is abusievelijk de verkeerde naam gebruikt, en dat is ook gebeurd bij het publiceren van de terugroepactie.
Lidl Nederland laat weten nooit producten onder de naam ‘Vemondo vegan Mondarella’ heeft verkocht. Er is een ander product met de naam Mondarella, dat op de markt wordt gebracht door Mondarella GmbH uit Berlijn. Het product van Lidl is niet gelieerd aan Mondarella GmbH.
Naar aanleiding van deze correctie door Lidl Nederland hebben wij de terugroepactie aangepast.

De terugroepactie geldt voor de Vemondo Mozarelli met houdbaarheidsdatums 25-08-2021, 26-08-2021 en  27-08-2021. Het product heeft streepjescode 4056489451655.

In deze vegan mozzarella vervanger is johannesbroodpitmeel verwerkt waarin te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide zit. Dit gewasbeschermingsmiddel is in de EU verboden omdat de stof als kankerverwekkend geldt.

Er is geen acuut gezondheidsgevaar, maar het langdurig eten van producten met te veel resten ethyleenoxide kan wel schadelijk zijn voor de gezondheid.

Lidl roept consumenten op om het product, met de genoemde THT-datums, niet (meer) te eten. U kunt het product terugbrengen naar een filiaal van Lidl. Het aankoopbedrag krijgt u dan terug.

Wilt u meer weten over de terugroepactie van Vemondo Mozarelli door Lidl? Neem dan contact op met de klantenservice van de supermarktketen via het e-mail adres contact@lidl.nl of per telefoon via 020 – 709 50 39.

Bron: Lidl Nederland, 12 augustus 2021
Update: 28 augustus 2021