Terugroepactie Isola Bio dranken Coconut en Easy on Taste

Leverancier Wessanen Benelux is een terugroepactie gestart voor Isola Bio Coconut Drank suikervrij en Isola Bio Easy on Taste. In de producten is een grondstof verwerkt met te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide.

Advertentie terugroepactie Isola Bio dranken Coconut en Easy on TasteDe terugroepactie geldt voor de Isola Bio Coconut drank suikervrij met houdbaarheidsdata 23-11-2021 en 09-12-2021 en voor de Isola Bio Easy on Taste met houdbaarheidsdatum 30-10-2021.

De producten zijn verkocht in winkels met biologische producten.

In het product is een grondstof verwerkt waarin te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide zitten. Dit gewasbeschermingsmiddel is in de EU verboden omdat het als kankerverwekkend geldt.

Hoewel er geen acuut risico is voor de gezondheid kan langdurig consumeren van producten met ethyleenoxide wèl schadelijk zijn voor de gezondheid.

Wessanen adviseert u het product met de betreffende houdbaarheidsdatum niet meer te gebruiken. U kunt het product terugbrengen naar de winkel waar u het heeft gekocht, het aankoopbedrag krijgt u dan terug.

Wilt u meer weten over deze terugroepactie van Isola Bio dranken door Wessanen Benelux? Dan raden wij u aan contact op te nemen met het bedrijf via het e-mail adres klantenservice@wessanen.com.

Een lijst met producten die worden teruggeroepen omdat er (resten van) ethyleenoxide in zitten kunt u vinden op deze pagina op Productwaarschuwing.nl.

Bron: Ekoplaza \ Udea, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 12 augustus 2021