Terugroepactie Davitamon Magnesium Spieren en Botten

Fabrikant Omega Pharma Nederland is een terugroepactie gestart voor een batch Davitamon Magnesium Spieren en Botten. In het product is een ingrediënt verwerkt waar mogelijk het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide in zit.

Melding terugroepactie Davitamon Magnesium Spieren en BottenDe terugroepactie geldt voor de Davitamon Magnesium Spieren en Botten met houdbaarheidsdatum 28/02/2023 en batchnummer L1110012.

In deze batch is een grondstof verwerkt waar mogelijk het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide in zit. Dit gewasbeschermingsmiddel is in de EU verboden omdat het kankerverwekkend is.

Het eten van producten met te veel resten ethyleenoxide vormt geen acuut risico voor de gezondheid, maar het langdurig binnenkrijgen van ethyleenoxide kan wel schadelijk zijn voor de gezondheid.

Heeft u de Davitamon Magnesium Spieren en Botten gekocht en heeft de verpakking de genoemde batchcode en houdbaarheidsdatum? Gebruik het product dan niet meer. U kunt het product terugbrengen naar de winkel waar u het heeft gekocht. Het aankoopbedrag krijgt u terug.

Wilt u meer weten over deze terugroepactie van Davitamon Magnesium Spieren en Botten door Omega Pharma? Neem dan contact op met Davitamon via het e-mailadres info@davitamon.nl of telefonisch via 010 – 22 11 007.

De afgelopen tijd zijn meer producten teruggeroepen omdat er te veel (resten) ethyleenoxide in zit. Een overzicht van deze terugroepacties vindt u op deze pagina op Productwaarschuwing.nl.

Bron: Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), Albert Heijn, 16 augustus 2021