Terugroepactie Remia Salata Zero Yoghurt Dressing

Sauzenfabrikant Remia is een terugroepactie gestart voor flessen Remia Salata Zero Yoghurt Dressing. In één van de ingrediënten zijn te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide aangetroffen.

Advertentie terugroepactie Remia Salata Zero Yoghurt DressingDe terugroepactie van Remia geldt voor de flessen Salata Zero Yoghurt Dressing met EAN code 8710448634812, met lotnummer L1196 en THT-datum 31-07-2022.

In één van de grondstoffen zijn te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide aanwezig. Deze stof is in Europa verboden omdat het al kankerverwekkend geldt.

Hoewel er geen acuut gevaar voor de gezondheid bestaat, is er wel een risico als ethyleenoxide gedurende langere tijd regelmatig in het lichaam terecht komt. Remia roept daarom op de saladedressing uit deze flessen niet te eten.

U kunt het product terugbrengen naar de winkel waar u het heeft gekocht, het aankoopbedrag krijgt u terug. U heeft daarvoor geen kassabon nodig.

Remia wijst er op dat andere producten van het bedrijf niet bij deze terugroepactie zijn betrokken.

Wilt u meer weten over deze terugroepactie van Remia Salata Zero Yoghurt Dressing? Neem dan contact met de consumentenservice van het bedrijf via telefoonnummer 0800 – 0 222 555 (gratis).

Bron: Remia, 28 juli 2021