Terugroepactie Heks’nkaas Origineel

Fabrikant Heks’nkaas roept verpakkingen Heks’nkaas Origineel terug. In het product is johannesbroodpitmeel verwerkt waarin te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide zijn gevonden.

Advertentie terugroepactie Heks'nkaas OrigineelDe terugroepactie geldt voor de Heks’nkaas Origineel in emmer 200 gram met streepjescode 8718719170151 en houdbaarheidsdatums 29/07/21 tot en met 13/08/21.

In het product zit johannesbroodpitmeel, maar in de verwerkte partij is een te grote hoeveel restanten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide aangetroffen. Het gebruik van deze stof is in Europe verboden, omdat de stof geldt als kankerverwekkend.

Hoewel er geen acuut gezondheidsrisico is, kan inname van ethyleenoxide gedurende langere tijd wel leiden tot risico’s voor de gezondheid. Het product wordt daarom teruggeroepen.

Heeft u de Heks’nkaas Origineel 200 gram gekocht, en heeft deze de betreffende houdbaarheidsdatum? Eet deze dan niet (meer) op. U kunt het product terugbrengen naar de winkel waar het gekocht is. U krijgt het aankoopbedrag terug, een kassabon is niet nodig.

Heks’nkaas wijst er op dat andere verpakkingen van Heks’nkaas Origineel (versbakje 150 gram, tube 115 gram en XL kuip 275 gram) NIET onder deze terugroepactie vallen; die Heks’nkaas kunt u veilig eten.

Wilt u meer weten over deze terugroepactie van Heks’nkaas Origineel? Neem dan contact op met Heks’nkaas via telefoonnummer 053 – 537 3570. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 08.30u tot 16.30u. U kunt ook een e-mail sturen naar info@heksnkaas.nl.

Bron: Heks’nkaas, 29 juli 2021