Terugroepactie Action Sesam Snaps

Winkelketen Action roept het product Sesam Snaps terug. In de sesam zit te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide. Dit gewasbeschermingsmiddel is in Europa verboden omdat het als kankerverwekkend wordt beschouwd.

In een aantal partijen sesam uit India blijken resten van het bestrijdingsmiddel ethyleenoxide te zitten. Ethyleenoxide is in Europa niet toegestaan, omdat het een kankerverwekkende stof is. Deze sesam is verwerkt in een groot aantal producten, en diverse winkelketens en fabrikanten roepen producten terug waarin (mogelijk) sesam uit de betreffende partijen is verwerkt. Een overzicht van alle terugroepacties vanwege ethyleenoxide in sesam vindt u op deze pagina.

Action roept om deze reden het product Sesam Snaps terug van leverancier Kubizz B.V. De terugroepactie geldt voor de Sesam Snaps in verpakking 4x 27 gram met artikelcode 2580337, de THT datum 09.2021 en batchcode 09.2021.3.

Dit product is bij Action verkocht tussen 15.09.2020 en 12.11.2020. Heeft u deze Sesam Snaps gekocht, en heeft de verpakking de betreffende houdbaarheidsdatum en batchcode? Eet het product dan niet op. U kunt het product terugbrengen naar de winkel, waar u het aankoopbedrag terugkrijgt, of weggooien.

Wilt u meer weten over de terugroepactie van Sesam Snaps door Action? Neem dan contact op met de leverancier van de Sesam Snaps via telefoonnummer 0168 407 199 of per e-mail via info@kubizz.com.

Bron: Action, 17 november 2020