Terugroepactie Sencys kabelhaspel antitwist (Praxis)

Doe-het-zelfketen Praxis is een terugroepactie gestart voor een Sencys kabelhaspel. In tegenstelling tot de codering op het product, is het product niet spatwaterdicht. Bij gebruik van het haspel in natte omstandigheden kunnen gevaarlijk situaties optreden.

Advertentie terugroepactie Sencys kabelhaspel antitwist (Praxis)De terugroepactie betreft de Sencys kabelhaspel antitwist/vaste kern 25 meter. De haspel heeft artikelnummer 10015132 met barcode 5414628063395. Het product is bij Praxis verkocht sinds mei 2020.

Op het artikel is de codering IP44 aangebracht. Dit suggereert dat het product spatwaterdicht is. Dit is NIET correct, het artikel is getest als IP20 en geeft geen bescherming tegen spatwater. De kabelhaspel is alleen geschikt voor gebruik binnenshuis of tijdens droge weersomstandigheden.

Heeft u de Sencys kabelhaspel met de genoemde barcode, stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan. U kunt het artikel terugbrengen naar de winkel. U kunt een ander, soortgelijk product krijgen. U kunt ook kiezen om het volledige aankoopbedrag terug te krijgen.

Wilt u meer weten over de terugroepactie van de Sencys kabelhaspel antitwist/vaste kern? Neem dan contact op  met de klantenservice van Praxis via telefoonnummer 085 – 002 80 20.

Bron: Praxis, 24 juli 2020