Allergenenwaarschuwing donuts met decoratie (SPAR)

Supermarktketen SPAR waarschuwt dat de allergeneninformatie op de verpakking van donuts met decoratie niet klopt. Het product is niet geschikt voor mensen met een allergie voor GLUTEN, SOJA, MELK en EIEREN.

Advertentie allergenenwaarschuwing donuts met decoratie (SPAR)De waarschuwing geldt voor de donuts met decoratie, zowel per stuk verpakt als per meerdere, met alle houdbaarheidsdatums tot en met 7-3-2020.

Op het etiket staan de volgende allergenen vermeld: tarwe. Kan sporen bevatten van soja, melk, noten. De juiste allergenendeclaratie is: GLUTEN, SOJA, MELK (EIWIT + LACTOSE), EIEREN. Kan sporen bevatten van NOTEN.

Op verpakkingen met een houdbaarheidsdatum na 7-3-2020 staat deze informatie wel juist vermeld.

Heeft u donuts met decoratie gekocht van SPAR, en heeft u een allergie voor één of meer van de hierboven vermelde allergenen uit de juiste allergenendeclaratie? Eet de donuts dan niet. U kunt in de winkel het aankoopbedrag terugkrijgen.

Consumenten zonder een allergie voor de vermelde allergenen kunnen het product gewoon eten.

Wilt u meer weten over deze allergenenwaarschuwing voor donuts met decoratie van SPAR? Neem dan contact op met de klantenservice van de supermarktketen via het e-mail adres servicebureau@despar.nl of via telefoonnummer 088 – 44 57 77 1.

Bron: SPAR, 6 maart 2020