Terugroepactie Princess Slime (Zeeman)

Fabrikant Sambro International waarschuwt dat het product Princess Slime schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het bedrijf is er daarom een terugroepactie voor gestart.

In het product is een te hoge gehalte aan de stof N-Nitrosodiethanolamine aangetroffen, een stof die ook bekend staat als NDELA. Bij gebruik van het product kan deze stof via de huid worden geabsorbeerd. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen.

De terugroepactie geldt voor de Princess Slime met artikelcode DSP16-3374-Z-D. Het product is verkocht in de winkels van Zeeman vanaf december 2018.

Heeft u de Princess Slime met de genoemde artikelcode? Stop dan onmiddellijk het gebruik ervan. U kunt het product terugbrengen naar een filiaal van Zeeman. Het aankoopbedrag krijgt u in de winkel terug.

Wilt u meer informatie over de terugroepactie van Princess Slime dat verkocht is bij Zeeman? Neem dan contact op met leverancier Sambro International via telefoonnummer 020 – 363 20 90, of stuur een e-mail naar feedback@sambro.co.uk of des@sambro.com.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 25 februari 2020