Terugroepactie Ooozzy Slime speelgoedslijm (Action)

Leverancier Sambro International waarschuwt dat het Ooozzy Slime schadelijk kan zijn voor de gezondheid, en is daarom een terugroepactie voor het product gestart.

Advertentie terugroepactie Ooozzy Slime speelgoedslijm (Action)In het product is een te hoge gehalte aan de stof N-Nitrosodiethanolamine aangetroffen, een stof die ook bekend staat als NDELA. Bij gebruik van het product kan deze stof via de huid worden geabsorbeerd. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen.

De terugroepactie geldt voor de Ooozzy Slime met artikelnummer SAM-3374-AC. Het product is verkocht bij Action vanaf december 2018.

Als u dit product heeft, stop dan onmiddellijk het gebruik ervan. U kunt het product terugbrengen naar een filiaal van Action. Het aankoopbedrag krijgt u daar retour.

Wilt u meer informatie over de terugroepactie van Ooozzy Slime die verkocht is bij Action? Neem dan contact op met leverancier Sambro International via telefoonnummer 020 – 363 20 90, of stuur een e-mail naar feedback@sambro.co.uk of des@sambro.com.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 25 februari 2020