Allergenenwaarschuwing MAZA Hoemoes Tuinkruiden

Fabrikant MAZA waarschuwt dat op sommige verpakkingen Hoemoes Tuinkruiden een verkeerd onderetiket is aangebracht. De allergeen SESAM staat daardoor niet vermeld op de verpakking, terwijl het product wel SESAM bevat.

De waarschuwing geldt voor de MAZA Hoemoes Tuinkruiden met houdbaarheidsdatum 04-03-2020. De verpakkingen zijn verkocht bij onderstaande winkels:

  • Dirk
  • DekaMarkt
  • Jumbo
  • COOP
  • De Kweker

Daarnaast is het product ook verkocht op de Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs Utrecht.

Op de onderzijde van deze verpakkingen MAZA Hoemoes Tuinkruiden is het etiket van MAZA Esfenaj aangebracht. In de MAZA Hoemoes Tuinkruiden is SESAM verwerkt, en die allergeen staat nu niet op de verpakking.

Consumenten met een allergie voor SESAM worden dringend geadviseerd het product niet te eten. U kunt het aankoopbedrag terugkrijgen van MAZA door een foto te sturen van het verpakking, het product, en de houdbaarheidsdatum naar het adres kwaliteit@maza.nl. Vermeld in uw bericht uw naam, adres, IBAN rekeningnummer en de tenaamstelling van de rekening.

Heeft u geen allergie voor SESAM? Dan kunt de inhoud van de betreffende verpakkingen gewoon eten.

Als u meer informatie wilt over de allergenenwaarschuwing van MAZA voor de Hoemoes Tuinkruiden, dan raden wij u aan contact op te nemen met MAZA via kwaliteit@maza.nl.

Bron: MAZA, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 10 februari 2020