Veiligheidswaarschuwing AGPO Ferroli cv-ketels

Fabrikant AGPO Ferroli waarschuwt consumenten om onderhoud uit te laten voeren aan de cv-ketels van de typen Econpact, Megadens, Ultima en Megalux. Onvoldoende onderhoud kan leiden tot (levens)gevaarlijke situaties zoals brand of gezondheidsproblemen door het inademen van rook.

Advertentie veiligheidswaarschuwing AGPO Ferroli cv-ketelsHet is noodzakelijk om regelmatig onderhoud aan deze cv-ketels te laten doen. Dit moet gebeuren door een erkend installatie- of onderhoudsbedrijf, dat goed met het type cv-ketel bekend is. Volgens de Nederlandse wet moeten cv-ketels veilig zijn bij juiste installatie en regelmatig onderhoud volgens de instructies van de fabrikant. Tijdens dergelijk onderhoud worden onderdelen schoongemaakt of vervangen. Gebeurt dit niet, dan ontstaat er gevaar voor brand- of smeltschade, met zelfs een woningbrand als mogelijk gevolg. Ook kan de gezondheid ernstige schade oplopen door rookontwikkeling.

Heeft u een AGPO Ferroli cv-ketel van het type Econpact, Megadens, Ultima of Megalux, die zijn geproduceerd tussen 1997 en 2011? Of werkt u bij een onderhouds- of installatiebedrijf? Vraag dan de nieuwste onderhoudsinstructies op bij Ferroli. Dit kan via de website www.ferroli.nl of telefonisch via het nummer 076 – 57 25 742. Bent u eigenaar van de cv-ketel? Laat het onderhoud dan altijd uitvoeren door een erkend onderhouds- of installatiebedrijf.

Om de gevolgen van oververhitting van de genoemde ketels tegen te gaan ontwikkel Ferroli op dit moment (november 2019) een thermische beveiliging die er voor zorgt dat de cv-ketel bij een te hoge temperatuur automatisch uitschakelt. Zodra deze beveiling is goedgekeurd door de bevoegde instanties kan deze geïnstalleerd worden door uw erkende installatie- of onderhoudsbedrijf.

Wilt u meer weten over deze waarschuwing van AGPO Ferroli voor cv-ketels van de types Econpact, Megadens, Ultima en Megalux? Neem dan contact op met AGPO Ferroli via telefoonnummer 076 – 57 25 742. U kunt ook kijken op de website www.ferroli.nl. U kunt ook een brief sturen naar onderstaand adres:

Ferroli Nederland B.V.
Postbus 3364
4800 DJ Breda

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 25 november 2019