Allergiewaarschuwing Tum Tum Smikkelbeer EMTÉ

Advertentie allergiewaarschuwing Smikkelbeer Tum Tum EMTÉSupermarktketen EMTÉ waarschuwt consumenten met een MELKEIWIT-allergie dat de Smikkelbeer Tum Tum MELKEIWIT bevat. Dit staat echter niet op de verpakking vermeld.

De waarschuwing geldt voor verpakkingen met EAN code 8710401995561 en EAN code 8710401995578 die verkocht zijn tot en met 31 maart 2019.

Consumenten met een allergie voor MELKEIWIT worden dringend aangeraden het product niet te eten. Voor consumenten zonder MELKEIWIT-allergie is er geen enkel risico; zij kunnen het product gewoon eten.

Heeft u de Smikkelbeer Tum Tum gekocht, maar kunt u deze vanwege een MELKEIWIT-allergie niet eten, dan kunt u het product terugbrengen naar een filiaal van EMTÉ. Het aankoopbedrag krijgt u vergoed, een aankoopbon is daarvoor niet nodig.

Voor meer informatie over deze allergiewaarschuwing voor Smikkelbeer Tum Tum van EMTÉ kunt u contact opnemen met de klantenservice van EMTÉ via telefoonnummer 0800 – 23 53 683.

Let op: eerder werd gemeld dat Tum Tum van het merk Sugarland werd teruggeroepen door EMTÉ. Dat is onjuist, en berust op een fout. Het merk Sugarland wordt verkocht door Lidl. De allergiewaarschuwing van Lidl vindt u hier.

Bron: EMTÉ, 1 april 2019
Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 2 april 2019 (aanvulling EAN codes en verkoopdatum)