Allergiewaarschuwing Easy Bakery Kerstboombroodjes

Fabrikant Dutch Bakery waarschuwt dat een klein deel van de verpakkingen Easy Bakery Kerstboombroodjes mix een verkeerd etiket heeft gekregen. De allergenen GLUTEN (HAVER, GERST, ROGGE, TARWE), SESAMZAAD en LUPINE worden niet op het etiket vermeld.

Op sommige verpakkingen van de Kerstboombrood Mix (een verpakking met 6 broodjes in de vorm van een kerstboom, 2 wit, 2 wit met sesam en 2 meergranen) is het etiket geplakt van het product Monkey Bread (EAN code 871089001144). De allergenendeclaratie klopt daardoor niet.

De waarschuwing geldt voor verpakkingen met de THT-datum 27-12-2018; deze verpakkingen van 7 december 2018 t/m 12 december 2018 verkocht bij supermarktketens Boni en Poiesz.

Als u verpakkingen heeft waar broodjes in de vorm van een kerstboom inzitten, maar waarop het etiket is geplakt van Monkey Bread, dan moet u het product niet eten als u allergisch bent voor gluten, sesamzaad en/of lupine. U kunt de verpakking dan terugbrengen naar de winkel waar u het gekocht heeft. Bent u niet gevoelig voor één van de genoemde allergenen, dan kunt u het product gewoon eten.

Voor meer informatie over deze allergiewaarschuwing kunt u, tijdens kantooruren, contact opnemen met Easy Bakery via telefoonnummer 085 – 90 278 26 of per e-mail via kwaliteit@dutchbakery.nl.

Bron: Dutch Bakery, 13 december 2018