Allergiewaarschuwing Naturally Love It chocoladerepen

recall_naturally-love-it_chocoladerepenLeverancier Les Chevaliers BV waarschuwt consumenten dat sommige Naturally Love It chocoladerepen de allergenen MELK en SOJA kunnen bevatten terwijl dat niet vermeld staat.

De waarschuwing geldt voor de chocoladerepen Dark Dark Chocolate met barcode 8713031776128 en de houdbaarheidsdatum 31 maart 2019. Deze repen zijn geleverd aan supermarktketen DEEN. 

Uit analyse is gebleken dat het product melkeiwit bevat, terwijl op de verpakking niet staat dat het product sporen van melk kan bevatten.

Daarnaast is gebleken dat het product soja lecithine bevat, terwijl dit niet als ingrediënt vermeld staat, en ook niet als allergeen op de verpakking vermeld staat.

De repen zijn al uit de winkels van DEEN verwijderd, maar er zijn mogelijk al wel repen verkocht. Les Chevaliers raadt mensen met een soja en/of melkallergie af om de betreffende repen te eten.

Consumenten die deze repen hebben gekocht maar niet kunnen eten, kunnen deze terugbrengen naar de winkel, waar zij het aankoopbedrag retour krijgen.

Voor meer informatie over deze allergiewaarschuwing kunt u contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0252 – 53 77 77 of per e-mail via info@naturally-love-it.com.

Bron: Stichting Nederlands Anafylaxis Netwerk, 6 oktober 2017