Allergiewaarschuwing Quaranta nougat – uitbreiding

recall_rosenberg_nougat_updateOp 8 april maakte Rosenberg Import bekend dat er een fout in de etikettering was gemaakt van Zachte nougat met pure chocolade en oranje schillen.

Het bedrijf heeft nu bekend gemaakt dat een uitbreiding van deze waarschuwing nodig is omdat meer verpakkingen een verkeerd etiket hebben gekregen.

De verpakkingen Zachte nougat met bessen bevatten een ander product, namelijk Zachte nougat met pure chocolade en oranje schillen. Door de fout bij het verpakkingen staat de allergeen SOJA niet vermeld. Het product bevat namelijk nu wel soja, en is dus niet geschikt voor mensen met een allergie voor soja.

De betroffen producten hebben de houdbaarheidsdata 03/2019 en 02/2019 en als lotnummer 170307 en 170228.

Als u dit product gekocht heeft, en u kunt dit niet eten, dan kunt u het terugbrengen naar de winkel waar u het gekocht heeft. Het aankoopbedrag krijgt u retour. U kunt het product ook terugsturen naar de importeur:

Rosenberg Import BV
Vijfhuizenberg 173
4708AJ Roosendaal

Het product is voor mensen zonder soja-allergie gewoon te eten. Heeft u allergische klachten gekregen na het eten van het product, dan kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts.

Voor meer informatie over deze terughaalactie kunt u contact opnemen met Rosenberg Import via telefoonnummer 00 – 32 – 4775 800 02 (internationaal gesprekstarief België).

Bron: Albert Heijn, 23 april 2017